Ganxet

Ganxet


Materials necessaris per fer ganxet
Per començar a fer ganxet, només necessites una agulla de ganxet i un cabdell de llana. En una merceria trobaràs gran varietat de tots dos, això sí, és important triar bé la mida d'aquests perquè et sigui fàcil aprendre i perquè et quedin bé les tasques.

Agulla de ganxet
Hi ha molta varietat de grandària i de qualitats. Els ganxets més comuns eren d'alumini però, ara, ha avançat molt la tècnica i han creat uns ergonòmics que són molt còmodes i no et suen les mans. També n'hi ha de fusta i de bambú. Els de fusta són especialment indicats per llanes gruixudes. En una merceria pots comprar agulles de ganxet ergonòmiques i de fusta .



Agujas de ganchillo varias
Cabdell de llana
Hi ha una gran varietat de fils disponibles per fer ganxet, des dels més fins com pot ser el lli fins a les llanes més gruixudes. Els cabdells de cotó i lli són frescos i lleugers, s'utilitzen a l'estiu. Els cabdells de llana s'utilitzen més a l'hivern. També es barregen diferents varietats per exemple un tant per cent de merino amb un tant per cent d'acrílic. Depèn de la mida de llana que utilitzem hem de triar la mida de l'agulla de ganxet.
Ovillos de lana para hacer ganchillo
Altres estris per fer tasques de ganxet
Agulla llanera: serveix per rematar totes les tasques de ganxet. És com una agulla de cosir però amb el forat d'enfilar el fil molt més gros.
Agulles: no és imprescindible però a vegades va molt bé per ajuntar dues peces de ganxet que després anem a cosir.
Cinta mètrica: en moltes tasques necessitem saber diverses mesures.
Marcadors: són uns petits imperdibles i serveixen per saber on acaba o comença una volta.
Tisores: per retallar els fils finals d'una tasca.
Otros utensilios necesarios para hacer ganchillo
Els punts bàsics del ganxet
Hi ha quatre punts bàsics en el ganxet. Combinant aquests de diferent manera es fa tot tipus de labors amb acabats completament diferents. Si vols aprendre a fer ganxet has de dominar aquests punts.
Cadeneta: és la base de totes les tasques menys les que van en rodó en què s'utilitza l'anell màgic.
Punt baix: s'utilitza sobretot per rematar voltes i dibuixos.
Punt baix: és potser el més utilitzat i com el seu nom indica és un punt curt i es fa sense agafar bri.
Punt alt: és, també, molt utilitzat i es fa agafant un fil. El punt alt es pot fer doble, triple ... depenent del nombre de fils que s'agafin.

Los cuatro puntos del ganchillo hechos


I nosaltres


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Festa del Dimoni de maig.