Hem fet panellets

Recepta dels panellets.


Per fer la massa:
1kg d’ametlla picada
1kg de sucre
200g de patata o 100 de moniato

Per adornar:
Coco
Pinyons
Xocolata en pols
Cireres confitades
Ametlla ratllada
Ametlla trencada
Ametlla sencera
Codonyat

Per fer la pasta s’ha de posar l’ametlla picada ( o es poden agafar les ametlles senceres, bullir-les i pelar-les. Després moldre-les) i el sucre en parts iguals en un bol. Si es pot fer amb temps, no s’hi ha de posar res més, s´ha d’amassar suficientment fins que l’oli de les ametlles desfaci el sucre i quedi ben barrejat. Després s’ha de deixar reposar una nit i ja es pot treballar la pasta.  Quan no es té prou temps per amassar molt, s’hi pot afegir patata o moniato que ajudaran a desfer el sucre i que tot quedi més lligat.

Un cop feta la massa, es fan boletes petites i després les ornamentarem.
Per fer els panellets de coco o de xocolata, es barrejaran aquests ingredients amb la massa i després es faran les boletes.

Les boletes les podem decorar com vulguem: amb la cirera, amb un trosset de codonyat, amb l’ametlla sencera... Un secret perquè els pinyons i les ametlles a tires o trencades s’enganxin bé i no caiguin és passar les boletes per clara d’ou batuda i després pels pinyons o per l’ametlla.

Un cop tenim la boleta decorada, la pintem amb el rovell de l’ou i la posem en una safata del forn que haurem empolsinat amb farina.

S’ha d’anar en compte a l’hora de posar els panellets al forn perquè no s’han de coure, només daurar, per tant s’han de treure ràpid ( cinc- deu minuts)

Un cop fora del forn, esperem que s’arrefredin i


Bon profit!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Festa del Dimoni de maig.