Hem fet panellets
Recepta dels
panellets.
Per
fer la massa:
1kg d’ametlla picada
1kg de sucre
200g de patata o 100 de moniato
Per
adornar:
Coco
Pinyons
Xocolata en pols
Cireres confitades
Ametlla ratllada
Ametlla trencada
Ametlla sencera
Codonyat
Per fer la pasta s’ha de posar l’ametlla picada
( o es poden agafar les ametlles senceres, bullir-les i pelar-les. Després
moldre-les) i el sucre en parts iguals en un bol. Si es pot fer amb temps, no
s’hi ha de posar res més, s´ha d’amassar suficientment fins que l’oli de les
ametlles desfaci el sucre i quedi ben barrejat. Després s’ha de deixar reposar
una nit i ja es pot treballar la pasta.
Quan no es té prou temps per amassar molt, s’hi pot afegir patata o
moniato que ajudaran a desfer el sucre i que tot quedi més lligat.
Un cop feta la massa, es fan boletes petites i
després les ornamentarem.
Per fer els panellets de coco o de xocolata,
es barrejaran aquests ingredients amb la massa i després es faran les boletes.
Les boletes les podem decorar com vulguem: amb
la cirera, amb un trosset de codonyat, amb l’ametlla sencera... Un secret
perquè els pinyons i les ametlles a tires o trencades s’enganxin bé i no
caiguin és passar les boletes per clara d’ou batuda i després pels pinyons o per
l’ametlla.
Un cop tenim la boleta decorada, la pintem amb
el rovell de l’ou i la posem en una safata del forn que haurem empolsinat amb
farina.
S’ha d’anar en compte a l’hora de posar els
panellets al forn perquè no s’han de coure, només daurar, per tant s’han de
treure ràpid ( cinc- deu minuts)
Un
cop fora del forn, esperem que s’arrefredin i
Bon profit!!!
Comentaris